Výživná kniha o jídle, Karolína Fourová
Kód: 0042974Detailní popis produktu
Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové, inženýrky v oboru výživy a kvality potravin, navazuje na úspěšný bestseller Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Kniha vás bezpečně provede nekonečnou galaxií surovin a odpoví vám na všechny otázky, které vás ve spojitosti s jídlem kdy napadly. Pomůže vám nahlížet na potraviny z hlediska výživy i kvality a naučí vás to nejdůležitější – správně je skladovat a pracovat s nimi v kuchyni. A aby vás alchymie se šlehacími metlami a vařečkou bavila hned od začátku, najdete v knize 50 jednoduchých a neprůstřelných receptů z autorčiny kuchyně.
Co vše v knize najdete?
- Jak vznikají nové potraviny a jak je dnes jídlo bezpečné?
- Získáte přehledného průvodce galaxií surovin. V této části knihy najdete odpovědi na veškeré otázky, které vás kdy napadly ke kakau, kypřidlům, čokoládě, cukrům a sirupům, umělým sladidlům, mléku, máslu, sýrům a kysaným mléčným výrobkům, vejcím, masu, rybám, rostlinným potravinám pro vegany a alergiky, tukům a olejům, ořechům, mouce a pečivu, bramborám, těstovinám, luštěninám, nápojům, včetně čaje, kávy a minerálek, ale i soli.
- Jak s pracovat v kuchyni s každou potravinou, kterou v průvodci najdete.
- Jak správně skladovat vejce, maso, ryby, brambory a další potraviny, u kterých si nemusíte být jistí.
- Jak vybrat kvalitní suroviny, protože ne vždycky je to otázka nejvyšší ceny.
- Jak je to z pohledu výživy, protože ne všechno kvalitní nebo zdánlivě zdravé je opravdu vhodné na každodenní konzumaci. A ne všechno, o čem lidé mají představu, že je naprosté výživové zlo, je opravdu špatné.
- Jaké jsou ty největší mýty a proč neplatí? Proč není kypřidlo s fosfáty jedovaté? Proč neobsahuje mléko a maso antibiotika, proč není tuňák v plechovce plný těžkých kovů a proč nejsou vejce nezdravé a „plné cholesterolu“? Proč není ghí, kokosový tuk a „večerní chlebík“ to nejlepší, co potkalo planetu zemi? Proč není mléko z obchodu nekvalitní „voda“ bez živin?
- A mnoho dalšího, co vás kdy o potravinách napadlo a neznáte odpověď! Dozvíte se například, proč ryby někdy smrdí, jestli jsou luštěniny z konzervy šizené, jestli jsou rýžové chlebíčky zdravější a co je to ta „extruze“, jak dlouho v mrazáku vydrží maso a jak ho správně rozmrazit, abyste nikoho neotrávili, odkdy mohou děti jíst vejce, jestli je Actimel jen dobrá reklama a které konkrétní značky sýrů jsou tedy ty „nízkotučné“ a které „vysokotučné“, jak je to s tou light Coca-Colou a jestli se prát za to, aby klasická obsahovala opravdový cukr.
- Jak zeleninu a ovoce omývat a jak se vyhnout riziku salmonelózy z melounu nebo okurky?
- Vše, co jste chtěli vědět o „éčkách“.
- Odhalíte skutečný vliv populárních diet a výživových směrů na lidské zdraví – odteď si na vás samozvaní odborníci nepřijdou.
- Zjistíte, jak odhalit výživový mýtus a jak poznat opravdového odborníka.
- Naučíte se, jak vypadá zdravý vztah k jídlu a jak o něm mluvit s dětmi.
- Odhalíte všechny tajnosti a záludnosti alchymie zvané pečení – odteď žádné nepovedené pekařské pokusy.
- 50 dokonale propracovaných receptů.
Kniha s podpisem autorky
Každá knížka je podepsaná autorkou, Karolínou Four, kterou můžete sledovat na jejím instagramu i blogu karolinafour.cz
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Knihy |
|---|---|
| EAN: | 9788024282299 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
